Puunkorjaajilla kriisikokous Kuopiossa, aiheena tiettävästi toiminnan heikko kannattavuus

Kokousta leimasi joltinenkin salaperäisyys, eikä tietoa tuloksista kerrottu.

Iso joukko metsäkoneyrittäjiä ja puutavara-autoilijoita kokoontui eilen Kuopioon kriisikokoukseen. Pontimena kerrotaan olleen yritystoiminnan heikko kannattavuus.

Metsälehden saamien tietojen mukaan kokoukseen osallistuneet yrittäjät edustavat noin viidennestä Suomen puunkorjuun ja -kuljetusten kapasiteetista.

Kokousta on leimannut joltinenkin salaperäisyys. Se tiedetään, että kokous ei ole Koneyrittäjien liiton koolle kutsuma, vaan aloitteen tapaamiselle ovat tehneet yksittäiset yrittäjät, joiden nimiä ei kerrottu julkisuuteen.

Myöskään kokouksessa käsiteltyjä asioita tai aloitteita ei ole kerrottu. Oikeastaan vain se tiedetään, että illan päätteeksi joukko siirtyi Niiralan jäähalliin katsomaan, kuinka Kalpa rökitti HIFK:n.

Metsäkoneyrittäjät ja puutavara-autoilijat ovat viime aikoina kärsineet kustannusten noususta, joita urakointisopimusten polttoaineklausuulit eivät läheskään täysimääräisesti ole kattaneet.

Tämä tarkoittaa, että korjuutaksat suhteessa kustannuksiin ovat heikentyneet, joten toiminnan kannattavuus on heikentynyt. Esimerkiksi uusien koneiden hinta on vuodessa noussut jopa viidenneksen.

Kommentit (3)

  1. Panu

    Kannattaa ollakin salamyhkäinen, voi nimittäin kilpailuvirasto kiinnostua. Virallisesti varmaan käytiin vaan lätkämatsissa.

  2. Kilpailuvirastolla tuohon ei ole edes mitään oikeutta puuttua.

  3. Panu

    Eihän ne lätkämatsissa käymiseen tosiaan voi puuttua mutta hintayhteistyö on lainvastaista.

Puukauppa Puukauppa