Puutuotealalle tekijöitä työssäoppimisen avulla

Siparila kouluttaa itse, koska muuten ei työpaikkoja saa täytettyä.

Puupaneeleja ja sisustuslistoja valmistava Siparila ryhtyy paikkaamaan työvoimapulaa rekrytointikoulutuksella. Perheyhtiön koulutukseen valitaan 16 työssäoppijaa, joille on luvassa opintojen päätteeksi vakituinen työpaikka.

Yhtiön mukaan pääkaupunkiseudun ulkopuolella toimivilla puutuoteteollisuuden yrityksillä on vaikeuksia saada riittävän koulutettua työvoimaa tehtailleen. Myöskään Keski-Suomen Vaajakoskella kotipaikkaansa pitävä Siparila ei ole saanut kaikkia avoimia työpaikkoja täytettyä.

”Avustaviin hommiin tekijät kyllä saadaan, mutta alan ammattitaitoa vaativiin tehtäviin osaajat ovat kiven alla”, kertoo Siparilan Vaajakosken tehdaspäällikkö Simo Elorinne.

Syy osaajapulaan löytyy Elorinteen mukaan aiempina vuosina tehdyistä koulutuspaikkojen leikkauksista. Monet puutuotealan huippuosaajat lähentelevät eläkeikää, jolloin osaamisen siirtämisellä on jo kiire.

”Ammattitaidon oppii työtä tehdessä, kun asenne on kohdallaan ja kiinnostusta riittää erilaisia tehtäviä kohtaan. Teollinen tuotanto vaatii laiteosaamista ja ymmärrystä teollisesta prosessista. Näitä oppeja ei välttämättä koulussa saa”, Elorinne pohtii

Kesäkuun alussa käynnistyvä rekrytointikoulutus toteutetaan yhtiön neljällä tehtaalla. Yhteistyökumppaneina ovat TE-toimisto, ely-keskus ja VMP Varamiespalvelu.

Siparilan tuotannossa tarvitaan höyläreitä sekä teollisen pintakäsittelyn osaajia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa