Rauman uuden sahan laitetoimituksista sovittu

Metsä Group on tehnyt esisopimuksen myös Kemin biotuotetehtaan päälaitteista.

Metsä Groupin Rauman uuden sahan ja Kemiin suunnitellun biotuotetehtaan päälaitteiden toimituksesta on sovittu. Sopimusten arvo on runsaat 500 miljoonaa euroa.

Rauman sahalinjan toimittamisesta on sovittu Veisto Oy:n kanssa. Tukkilajittelun, sahan syöttö- ja kuorenkäsittelylaitteet toimittaa Nordautomation Oy, kuivalajittelun ja paketoinnin laitteet C. Gunnarssons Verkstads AB. Kuivaamolaitteiden toimittaja on Heinolan sahakoneet Oy. Laitetoimitusten arvo on yhteensä noin 100 miljoonaa euroa ja kotimaisuusaste 70 prosenttia.

Tuotanto Raumalla on tarkoitus käynnistää heinä-syyskuussa 2022, ellei koronapandemia sotke suunnitelmia isommin. Sahan vuosituotanto on 750 000 kuutiota mäntysahatavaraa, joka menee pääasiassa Eurooppaan ja Aasiaan. Tukkia laitos käyttää vuosittain 1,5 miljoonaa kuutiota. Puut on tarkoitus hankkia Suomesta.

Kemin tehtaasta päätöksiä syksyllä

Kemin biotuotetehtaan päätuotantolinjojen avainteknologian ja automaation toimittamisesta on tehty esisopimus Valmetin kanssa ehdollisena tehtaan investointipäätökselle. Toimitusten arvo on yhteensä 350-400 miljoonaa euroa.

Tehtaan rakentamisesta päästään päättämään ensi syksynä, jahka ympäristöluvitus varmistuu.

Tehtaan ympäristölupahakemusta on täydennetty ja päivitetty versio on toimitettu Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle. Hakemukseen tehdyt täydennykset huomioivat ympäristövaikutusten arvioinnin päättäneen perustellun päätelmän ehdotukset, jotka koskevat lähinnä tehtaan vesistövaikutuksia.

Uuden tehtaan vuosituotanto olisi 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja lehtisellua sekä muita biotuotteita. Se käyttäisi kuitupuuta noin 7,6 miljoonaa kuutiota vuosittain, puut hankittaisiin pääosin Suomesta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa