Metsä Groupilla jyrkkä tulospudotus

Halventunut sellu ja kotimaan lakot leikkasivat ensimmäisen vuosineljänneksen tulosta.

Metsä Group eli Metsäliitto Osuuskunta teki vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 1 253 miljoonan euron liikevaihdon ja 61 miljoonan euron liiketuloksen. Liikevaihto supistui edellisvuodesta 185 miljoonalla ja liiketulos 122 miljoonalla eurolla.

Kaikki kustannuserät huomioon ottavaa viimeisen rivin tulosta ennen veroja kertyi 35 miljoonaa, kun vuotta aiemmin tulos oli 133 miljoonaa euroa.

Tulosnumeroja painoivat alentuneet sellunhinnat ja kotimaan lakot. Kotimaan metsäyhtiöstä Metsä Group on herkin sellun hinnan muutoksille, sillä sen tuotesortimentissä sellun osuus on suurin.

Kartonki- ja pehmopaperitoimitukset puolestaan kasvoivat ja joissakin lajeissa hinnat nousivat. Koronapandemia ei oleellisesti vaikuttanut tulokseen.

Konsernin pörssiyhtiön Metsä Boardin liikevaihto oli 472 miljoonaa ja liiketulos 34 miljoonaa euroa. Liikevaihto supistui 15 miljoonalla ja liiketulos 38 miljoonalla eurolla. Tulos ennen veroja supistui 39 miljoonalla eurolla 29 miljoonaan.

Tulosjulkistusten yleislinjasta poiketen Metsä Group antaa ennusteen tulevasta ja arvioi liiketuloksen olevan toisella neljänneksellä ensimmäistä neljännestä parempi.

Metsä Group jatkaa Kemin biotuotetehtaan valmistelua. Päätös voi tulla aikaisintaan syksyllä.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat