Sahatavaran vienti kutistui heinäkuussa, puuntuonti lisääntyi

Metsäteollisuustuotteita vietiin tammi-heinäkuussa 7,6 miljardin euron arvosta.

Metsäteollisuuden vienti jäi heinäkuussa miljardiin euroon, Luonnonvarakeskuksen ennakkotieto kertoo. Se oli samaa luokkaa kuin kesäkuussa, mutta reaalisesti kuusi prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Sahatavaran viennin arvo kutistui vuodentakaisesta viitisen prosenttia, mutta määrä oli kymmenkunta prosenttia suurempi. Massan viennin arvo laski reilut 10 prosenttia, mutta paperin ja kartongin nousi seitsemän prosenttia.

Tammi-heinäkuussa viennin arvo oli 7,6 miljardia euroa, mikä on reaalisesti kaksi prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavalla jaksolla.

Tilastokeskuksen mukaan metsäteollisuudessa tuotanto laski elokuussa vajaan prosentin heinäkuulta. Paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksessa uudet tilaukset laskivat elokuussa liki neljä prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Puuntuonnissa vuoden huippulukemat

Heinäkuussa Suomeen tuotiin puuta runsaat miljoona kuutiota, mikä on kuluvan vuoden suurin määrä. Määrä nousi kesäkuulta 100 000 kuutiolla, mutta jäi vuodentakaisesta runsaat 50 000 kuutiota.

Heinäkuun tuonnista liki puolet oli koivukuitua ja vajaa kolmannes haketta. Venäjältä puuta tuotiin liki 800 000 kuutiota, Latviasta reilut 100 000 kuutiota ja Virosta vajaat 100 000 kuutiota.

Tammi-heinäkuussa puuta on tuotu yhteensä 6,6 miljoonaa kuutiometriä. Se on yhdeksän prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna samana ajankohtana.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa