Sahaus hyvässä vauhdissa

Sahatavaran tuotanto nousi alkuvuonna liki kuusi prosenttia.

Suomessa tuotettiin havusahatavaraa tammi-syyskuussa yhteensä 8,9 miljoonaa kuutiota, Metsäteollisuus ry kertoo. Se on liki 6 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavalla jaksolla. Kasvu tosin hiipui kolmannella vuosineljänneksellä, jonka tuotanto – 2,6 miljoonaa kuutiota – jäi viimevuotiselle tasolle.

Myös vaneri oli vahvassa vedossa. Alkuvuonna tuotanto nousi 10 prosenttia 900 000 kuutioon, heinä-syyskuussa kasvua kertyi peräti 16 prosenttia. Kasvua selittää etenkin rakentamisen piristyminen Euroopassa, Metsäteollisuudesta arvioidaan.

Myös sellu ja kartonki olivat nousussa. Sellua tehtiin 5,7 miljoonaa tonnia, mikä on runsaat kaksi prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Vaikka selluntuotantoon on Suomessa viimevuosina investoitu runsaasti, se ei vielä näy täysimääräisesti tuotannossa, Metsäteollisuus huomauttaa. Kartongin tuotanto kohosi 8 prosenttia 2,7 miljoonaan tonniin.

Sen sijaan paperi oli laskussa. Tammi-syyskuussa paperin tuotanto jäi 5 miljoonaan tonniin, mikä on runsaat 2 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Heinä-syyskuussa lasku loiveni prosenttiin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa