Sähköliiton lakko uhkaa myös metsäteollisuutta

Parin viikon mittainen lakko alkaisi marraskuun 10. päivä.

Sähköliitto on työtaistelusuunnitelmat uhkaavat nyt myös metsäteollisuutta. Liitto jätti lakkovaroituksen, jonka mukaan työtaistelu alkaisi perjantaina 10. marraskuuta teknologiateollisuudessa ja tukitoimena myös metsäteollisuudessa. Metsäteollisuudessa työskentelee noin 700 sähköalan työntekijää. Lakko päättyisi maanantaina 27. marraskuuta.

Toteutuessaan lakko aiheuttaisi merkittäviä taloudellisia vahinkoja metsäteollisuudelle, Metsäteollisuus ry arvioi. Järjestö tuomitseekin Sähköliiton aikeet.

”Sähköliitto ry:n toiminta keskellä työmarkkinoiden neuvottelukierrosta on vastuutonta. Kärsijöiksi joutuvat metsäyhtiöt ovat täysin ulkopuolisia Teknologiateollisuus ry:n ja Sähköliitto ry:n välisessä kiistassa”, sanoo Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Nina Pärssinen.

Pärssisen mukaan Sähköliiton toiminta osoittaa, että työrauhalainsäädäntö kaipaa pikaista uudistamista.

Valtakunnansovittelija on neuvotellut Sähköliiton ja Teknologiateollisuuden kanssa toistaiseksi tuloksetta. Lisäksi Sähköliitto käy parhaillaan sopimusneuvotteluja Metsäteollisuuden kanssa.

Lakkovaroitus on jo Sähköliiton toinen. Ensimmäinen lakko uhkaa jo ensi viikolla, mutta se ei vielä ulotu metsäteollisuuteen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa