Sellun hinnanlasku rokotti UPM:n tulosta

Yhtiön liikevaihto laski kuusi prosenttia ja liikevoitto 19 prosenttia heinä-syyskuussa.

UPM:n liikevaihto ja tulos olivat laskussa heinä-syyskuussa. Vuoden kolmannen neljänneksen liikevaihto 2,49 miljardia euroa oli kuusi prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Vertailukelpoinen liikevoitto oli 342 miljoonaa euroa, missä on laskua peräti 19 prosenttia.

Suurin syy heikkoon tuloskehitykseen oli sellun myyntihintojen lasku.

”Talouskasvun hidastuminen, erityisesti Euroopassa, vaikuttaa tuotteidemme markkinoihin, ja myyntihinnat laskivat odotustemme mukaisesti. Onnistuimme pitämään marginaalit alkuvuoden tasolla”, toimitusjohtaja Jussi Pesonen toteaa tiedotteessa.

Koko vuoden liikevaihto – 7,79 miljardia euroa – oli yhä prosentin suurempi kuin viime vuonna. Sen sijaan vertailukelpoinen liikevoitto oli neljä prosenttia viime vuotta perässä.

Yhtiö uskoo kuitenkin liiketoimintojen tuloksen jatkuvan hyvällä tasolla tänä vuonna.

Lisää sellua

Biorefining-nimellä kulkeva sellu- ja sahadivisioona toi noin 45 prosenttia yhtiön liikevoitosta.

Sellukapasiteettia on tulossa roimasti lisää kolmen vuoden kuluttua, jolloin Uruguayn 2,1 miljoonan tonnin ja 2,7 miljardin euron sellutehtaan on määrä valmistua. Samalla UPM:n sellukapasiteetti nousee 3,7 miljoonasta 5,8 miljoonaan tonniin.

Nykyisellään UPM:n sellutuotanto jakautuu jokseenkin tasan havu-, lehti- ja eukalyptusselluun, mutta UPM:n toisen Uruguayn-tehtaan myötä eukasellun osuus on selvästi yli puolet.

UPM on laskenut, että uusi tehdas pystyy tuottamaan sellua 280 dollarin tonnihinnalla asiakkaalle toimitettuna. Vaikka sellun hintahuippu Kiinassa oli jo viime vuonna, niin nykyhinnoillakin sellutonnista saisi kustannukset takaisin suunnilleen kolminkertaisina.

 

Väliotsikon jälkeinen osa lisätty tiedotustilaisuuden jälkeen klo 16.00

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa