SE:n metsäjohtaja Partanen: Sunilan sulkeminen ei vaikuta puunhankintaan

Sulkeminen leikkaisi kireiltä kuitupuumarkkinoilta viitisen prosenttia kokonaiskysynnästä.

Vastikään julkistetun suunnitelman mukaan Sunilan sellutehdas suljettaneen loppuvuoden aikana. Sunilan tehdas on käyttänyt havukuitupuuta noin kaksi miljoonaa kuutiometriä vuodessa.

Stora Enson metsäjohtaja Janne Partasen mukaan sulkeminen ei vaikuttaisi yhtiön kotimaan puunhankinnan määriin eikä hankinta-alueisiin.

”Puunhankinta jatkuisi kuten tähänkin saakka, mutta Etelä-Suomessa havukuitupuu ohjattaisiin Anjalankosken tai Imatran tehtaille.”

Stora Enson kotimaan kuitupuun ja hakkeen vuosittainen käyttömäärä on noin 17 miljoonaa kuutiota, joten Sunilan sulkeminen tarkoittaa yli kymmenen prosentin vähennystä. Tehdas on käyttänyt myös tuontipuuta, joten vaikutus kotimaan hankintaan ei määrällisesti ole yhtä voimakas.

Viime vuonna koko metsäteollisuuden kuitupuun käyttö oli noin 37 miljoonaa kuutiometriä, josta noin 2,5 miljoonaa kuutiota oli tuontipuuta. Kun ottaa huomioon uuden, käynnistyvän kapasiteetin, niin Sunilan sulkeminen leikkaisi kireiltä kuitupuumarkkinoilta viisi prosenttia kysynnästä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa