Stora Enso: Kahden miljoonan kuution lisätarve voidaan korvata kotimaisella puulla

Nyt on oikea aika hoitaa harvennusrästit kuntoon, metsäjohtaja Janne Partanen sanoo.

Stora Enso kannustaa suomalaisia metsänomistajia harvennushakkuisiin. Yhtiö on tuonut Venäjältä vuosittain noin kaksi miljoonaa kuutiota kuitupuuta. Tuonnin katkettua se pitäisi korvata kotimaisella puulla, tarvetta on niin havu- kuin koivukuitupuulle.

”Metsäkeskuksen tilastojen mukaan eri maakunnista löytyy runsaasti kasvatusmetsiä, joissa harvennus odottaa tekijäänsä. Nyt on oikea aika hoitaa harvennusrästit kuntoon ja tehdä puukauppaa”, metsäjohtaja Janne Partanen Stora Ensosta sanoo.

Partasen mukaan näin saadaan pidettyä suomalaiset tehtaat käynnissä.

”Kahden miljoonan kuution lisätarve Stora Enson Suomen tehtaille on mahdollista korvata suomalaisella puulla, mutta metsänomistajilta tarvitaan aktiivisuutta hoitaa harvennusleimikot kuntoon”, Partanen sanoo.

Yhtiön mukaan puumäärän hankkiminen kotimaasta tarkoittaisi noin sadan miljoonan euron rahavirtaa aluetalouteen niin puukauppatuloina metsänomistajille kuin korjuu- ja kuljetustuloina Stora Enson paikallisille kumppaniyrityksille.

Kommentit (1)

  1. S-E on varmaan päättänyt nostaa vähän kuitupuun kantohintojakin , kun 2 milj. motin puun korjuussa tulee 100 milj. lisää kantorahoina , korjuuyrityksille ja puiden kuljetuksesta.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat