Stora Enso luopumassa kuluttajapakkauskartonki- ja metsätoiminnoista Kiinassa

Yhtiö on laittanut Kiinan Beihaissa sijaitsevan kuluttajapakkauskartonkitehtaansa myyntilistalle.

Stora Enso on myymässä Kiinan Beihaissa sijaitsevaa kuluttajapakkauskartonkitehdastaan. Myyntiin sisältyisivät myös raaka-ainetta Beihain tehtaalle toimittavat metsätoiminnot ympäröivällä alueella.

Taustalla on Stora Enson strategia keskittyä uusiutuvien tuotteiden pitkän aikavälin kannattavaan kasvuun pakkauksissa, rakentamisen ratkaisuissa ja biomateriaali-innovaatioissa. Beihain toimintojen myyminen antaisi Stora Ensolle mahdollisuuden keskittyä hiljattain ilmoitettuun investointiin Oulussa ja vireillä olevaan De Jong Packaging Groupin ostoon.

Yhtiön mukaan tavoitteena on löytää kestävä vaihtoehto Beihain toimintojen ja siellä työskentelevien ihmisten tulevaisuudelle. Kartonkitehdas ja metsätoiminnot voidaan myydä yhdessä tai erikseen.

Stora Enso ei ole sitoutunut määräaikaan, johon mennessä myyntiprosessi on saatava päätökseen. Myyntisuunnitelmalla ei ole välitöntä vaikutusta Stora Enson taloudelliseen tilanteeseen tai Beihain yksikön toimintaan.

Stora Enson Beihain tuotantolaitos aloitti toimintansa vuonna 2016. Vuotuinen tuotantokapasiteetti on 250 000 tonnia mekaanista massaa ja 550 000 tonnia kuluttajapakkauskartonkia. Tehdas työllistää noin 1 000 henkilöä metsätoiminnot mukaan lukien.

Stora Ensolla on Guangxin alueella myös 70 000 hehtaarin maa-alue. Sen eukalyptusviljelmät perustettiin vuonna 2003 kuidun hankintaa varten.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Keskustelut

Upm