Stora Enso osti hollantilaisen pakkausvalmistajan, kaupan hinta miljardi euroa

De Jong Packagingilla on vankka asema aaltopahvipakkausten markkinoilla, Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky kertoo.

Stora Enso on ostanut hollantilaisen De Jong Packaging Groupin noin miljardin euron yritysarvolla. De Jong on Benelux-maiden suurimpia aaltopahvipakkausten valmistajia.

Yritysosto on Stora Enson strategian mukainen. Se myös vauhdittaa liikevaihdon kasvua ja kasvattaa yhtiön uusiutuvien pakkausten markkinaosuutta Euroopassa.

”De Jong Packagingilla on vankka asema aaltopahvipakkausten markkinoilla ja merkittävä asiakaskunta. Liiketoiminnan hankkiminen tukee strategista suuntaamme edistää uusiutuvia pakkausratkaisuja Euroopassa”, sanoo Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky.

Kauppa mahdollistaa pääsyn Alankomaiden, Belgian, Saksan ja Ison-Britannian markkinoille. Euroopan aaltopahvipakkausmarkkinat ovat pirstaleiset, ja paikallinen läsnäolo on avainasemassa kestävän kasvun kannalta, yhtiöstä kerrotaan.

Yritysoston seurauksena Stora Enson aaltopahvipakkauskapasiteetti kasvaa noin 1 200 miljoonaa neliömetriä yli 2 000 miljoonaan neliömetriin. Kaupan arvioidaan tuovan keskipitkällä aikavälillä 30 miljoonan euron vuotuiset synergiaedut. Mikäli Stora Enson Belgiassa sijaitsevan Langerbruggen tehtaan toisen paperilinjan muuntaminen aaltopahvin pintakartongin valmistukseen päätetään toteuttaa, synergiaetuja on mahdollista saada lisää.

Vuonna 1996 perustettu De Jong Packaging Group on erikoistunut tuoretuotteiden, verkkokaupan ja teollisuuden aaltopahvipakkauksiin. Se osti viime vuonna hollantilaisen De Hoopin paperitehtaan, joka tuottaa aaltopahvin pintakartonkia.

Lisää aiheesta: Stora Enso selvittää paperikoneen muuttamista kartonkituotantoon Belgiassa

 

Puukauppa Puukauppa

Kuvat