Metsäyhtiöt tarkastelevat korjuumääriään, Stora Enso pysäytti työt Itä-Suomessa

Koronavirus on lisännyt epävarmuutta markkinoilla, eikä puuvarastoja haluta liikaa kasvattaa.

Stora Enso on keskeyttänyt kaiken puunkorjuun Itä-Suomessa toistaiseksi. Yhtiölle urakoivia koneyrittäjiä on ohjeistettu lopettamaan puiden korjuu välittömästi. Yhtiön muilla toiminta-alueilla Etelä- ja Pohjois-Suomessa työt sen sijaan jatkuvat normaalisti.

Stora Enso perustelee keskeytystä koronaviruksesta seuranneella markkinoiden epävarmuudella sekä vahvalla varastotilanteella. Varastot pääsivät kasvamaan, sillä yhtiön korjuu pyöri muun muassa talven lakkojen aikana.

Kelirikkoaika on alkamassa, joten seisokkeja olisi luvassa muutenkin. Tilannetta kuitenkin seurataan, ja työt voidaan aloittaa tarpeen vaatiessa nopeasti uudelleen, yhtiöstä kerrotaan.

”Ei ihan niin täysipainoisesti kuin normaalisti”

UPM:llä varastotasoja ohjataan eri tekijöistä mutta nyt myös koronaviruksesta aiheutuvien vaikutuksien mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että korjuumääriä hieman supistetaan tai jollain alueella mahdollisesti nostetaan muuttuvan tilannekuvan perusteella.

”Kokonaisuutena korjuuta ei tehdä ihan niin täysipainoisesti kuin normaalisti. Tässä on aluekohtaista vaihtelua”, operaatioista vastaava johtaja Tero Nieminen UPM Metsästä kertoo.

Keväällä ja kesällä puu pilaantuu herkemmin, joten puuvarastot pidetään muutenkin pienempinä ja kierto nopeampana kuin talvella.

”Koronavirus tuo oman lisänsä varastotasojen ohjaamiseen”, Nieminen toteaa. Suurempiin puuvarastoihin palataan vasta syksyllä.

Sen sijaan Metsä Groupista kerrotaan, että yhtiön hakkuut pyörivät normaalisti. Ensi viikolla suunnitelmissa on jo kantokäsittely aloittaminen. Lämpimien säiden ansiosta käsittelyn poikkeuksellisen aikainen aloitus on mahdollista.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat