Koneyrittäjät: Seisokkeja luvassa suurelle osalle koneyrittäjistä

Ilmoitetut seisokit ovat tavallista kelirikkotaukoa pitempiä.

Tänään Stora Enso kertoi keskeyttävänsä korjuun Itä-Suomessa. Koneyrittäjien liitolle hakkuiden vähentyminen ei tullut yllätyksenä, liitto on kuullut myös muiden yritysten vähentävän korjuuta.

Koneyrittäjien tuoreen kyselyn mukaan 60 prosenttia yrittäjistä on kertonut töiden keskeytyksestä keväällä. Suurelle osalle on ilmoitettu neljän viikon paussista, mutta osalle jopa kuukausien seisokista. Tavallisesta kelirikkotauosta ei siis ole kyse.

”Yleensä kelirikkotauko kestää 2-4 viikkoa, nyt puhutaan kaksin- tai kolminkertaisesta ajasta”, Koneyrittäjien liiton varatoimitusjohtaja Simo Jaakkola kertoo.

Yrittäjien kannalta tilanteen tekee tavallista vaikeammaksi se, että takana on vaisu syksy ja talvi. Koneiden käyttöasteet ovat olleet viime kuukausina 70 prosentin luokkaa, kun normaalisti ne ovat talvella täyskäytössä, Jaakkola muistuttaa. Nyt tilanne jatkuu kehnona ehkä jopa syksyyn saakka.

”Tiedetään vanhastaan, että konkurssiaaltoa alalle tuskin tulee. Mutta koneita saatetaan joutua myymään ja sillä tavalla yrittäjien toiminta sitten hiipuu”, Jaakkola kertoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa