Stora Enso vahvassa kasvussa

Hyvät hinnat ja tehokas toiminta nosti yhtiön tulosta yli 70 prosenttia.

Stora Enson alkuvuosi oli vahvan kasvun aikaa. Yhtiön operatiivinen liiketulos nousi 369 miljoonaa euroon, mikä on 72 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Liikevaihto kohosi kolme prosenttia 2,6 miljardiin euroon.

Tuloksen kasvu selittyy suotuisilla hinnoilla, myynnin jakauman parantumisella sekä toiminnan tehokkuudella. Operatiivinen liiketulosprosentti nousi 14,3 prosenttiin, mikä on korkein yksittäisen neljänneksen liiketulos vuoden 2001 jälkeen. Liikevaihdon kasvun taustalla on hintojen lisäksi tuotantolaitosten ylösajo Kiinan Beihaissa, Puolan Murowissa sekä Varkaudessa.

”Meillä on menossa vahva kannattavan kasvun aika, jonka ansiosta vuoden alku oli lupaava. Muutosstrategiamme on osoittanut vahvuutensa”, yhtiön toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström arvioi.

Sundströmin mukaan muutoshankkeet etenevät hyvin. Varkauden tehtaan LVL-tuotantolinjan käyttöönotto jatkuu ja se saataneen päätökseen kuluvan vuoden puolivälissä. Ruotsin Gruvönissä jatkuu CLT-linjan rakentaminen, siellä tuotannon on tarkoitus alkaa ensi vuoden alussa.

Puuvarastot kutistuneet

Yhtiö ennakoi toisen neljänneksen liikevaihdon olevan samalla tasolla tai hieman parempi kuin vuoden ensimmäisen. Tuloksen ennakoidaan pysyvän samalla tasolla tai olevan jonkin verran alhaisempi kuin ensimmäisen neljänneksen.

Puunhankintatilanteen odotetaan jatkuvan tiukkana, sillä leudon talven jälkeen varastotasot ovat suhteellisen matalalla.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa