Kemeratarkastukset paljastivat runsaasti puutteita

Tukikelvottomien kohteiden määrä nousi edellisvuodesta, Metsäkeskuksesta kerrotaan.

Kolmannes viime vuonna tarkastetuista nuoren metsän hoidon kemeratukikohteista oli tukikelvottomia, Suomen metsäkeskuksesta kerrotaan. Tarkastetuista taimikonhoidon kohteista 17 prosenttia ei täyttänyt tukiehtoja. Tukikelvottomien kohteiden määrä nousi edellisvuodesta.

Varhaishoidossa yleisin syyn haetun tuen epäämiseen oli liian varovainen harvennus. Hakemuksia hylättiin myös, koska töitä ei ollut ilmoituksesta huolimatta tehty.

Myös nuoren metsän hoidossa tukihakemuksia hylättiin ylitiheyden vuoksi. Eniten huomautettavaa oli kohteilla, joilta oli kerätty myös pienpuuta.

Maakunnista työnjälki oli varhaishoitokohteilla parasta Keski-Suomessa, Etelä-Savossa ja Päijät-Hämeessä. Heikointa jälki oli Satakunnassa, Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Nuoren metsän hoidossa parasta työnjälkeä mitattiin Kainuussa, Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa ja heikointa Satakunnassa, Keski-Pohjanmaalla ja Kanta-Hämeessä.

Metsäkeskus tarkasti viime vuonna 1 600 kohdetta, yhteensä 8 900 hehtaaria. Osa kohteista valittiin satunnaisotannalla, suurempi osa Metsäkeskuksen harkinnan perusteella.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat