Stora Enson liikevaihto ja tulos roimassa laskussa

Yhtiön tulosta painavat jatkossakin maailmanlaajuisesti heikko kasvu ja korkea inflaatio. 

Stora Enson liikevaihto laski heinä-syyskuussa peräti 28 prosenttia 2,1 miljardiin euroon, kun se viime vuonna samaan aikaan ylsi kolmeen miljardiin euroon. Myös operatiivinen liiketulos on pudonnut merkittävästi 21 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 527 miljoonasta eurosta.

Tammi-syyskuun liikevaihto puolestaan oli 7,2 miljardia euroa, kun se vuotta aiemmin samaan aikaan oli 8,8 miljardia euroa. Operatiivinen liiketulos tammi-syyskuussa oli 290 miljoonaa euroa, kun se vuonna 2022 samaan aikaan oli 1,5 miljardia euroa.

Stora Enso käy läpi rakenneuudistusta, jonka yhteydessä on suljettu useita tuotantoyksiköitä ja vähennetty työntekijöiden määrää. Rakenneuudistusten odotetaan parantavan operatiivista liiketulosta noin 110 miljoonaa euroa vuodessa.

Yhtiön markkinanäkymät vuoden 2023 loppuun ja 2024 alkuun ovat tulostiedotteen mukaan vaisut. Tulosta painavat maailmanlaajuisesti heikko kasvu ja korkea inflaatio.

Toimitusjohtaja Hans Sohlström kertoo painopisteen  olevan yhtiön tuloksen kääntämisessä kannattavaksi.

”Kahden hyvän vuoden 2021 ja 2022 jälkeen taloudellinen tuloksemme on nopeasti laskenut historiallisen alhaiselle tasolle.”

Sohlström itse osoitti luottamuksensa yhtiöön sijoittamalla miljoona euroa Stora Enson osakkeisiin heti ensimmäisenä viikkonaan toimitusjohtajana.

Muutos johtoryhmässä

Sohlströmin on laitettava töpinäksi ja sen hän tekee.

Tulosjulkistuspäivän toinen uutinen oli, että pakkausratkaisut-tuotedivisioonan johtaja ja johtoryhmän jäsen vaihtuu joulukuun alussa. Uutena johtajana aloittaa hollantilainen Ad Smit ja nykyinen johtaja David Ekberg vapautuu työmarkkinoiden käytettäväksi.

Uutinen oli toisaalta yllättävä, toisaalta ei. Pakkausratkaisut oli yhtiön tuoteryhmistä ainoa, joka näytti kasvanutta liikevaihtoa ja tulosta, tosin yritysostojen eli lähinnä vuodenvaihteessa ostetun hollantilaisen De Jong Packaging Groupin kautta. Ad Smit toimi ostetun yhtiön johtajana.

 

Väliotsikon jälkeinen osuus lisätty klo 10.00

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa