Stora Enson toimitusjohtaja vaihtuu – Bresky lähtee, Sohlström tilalle

58-vuotias Sohlström on viimeksi johtanut mm. Ahlströmiä, Ahlström Capitalia ja Rettigiä.

Stora Enso Oyj:n hallitus on eilen nimittänyt Hans Sohlströmin yhtiön toimitusjohtajaksi . Yhtiötä vuodesta 2019 johtanut Annica Bresky jättää tehtävän ja tiedotteen mukaan etsii uusia haasteita yhtiön ulkopuolelta. Sohlström on entuudestaan Stora Enson hallituksen jäsen.

58-vuotias Sohlström on viimeksi johtanut mm. Ahlströmiä, Ahlström Capitalia ja Rettigiä. Aiemmin hän on toiminut 20 vuoden ajan johtotehtävissä UPM-Kymmenessä, mm. tehtaanjohtajana, tulosyksikön johtajana sekä kahdeksan vuotta yhtiön johtajiston jäsenenä vastuullaan markkinointi, uudet liiketoiminnot, biopolttoaineet, yhteiskuntasuhteet ja konsernikehitys.

Pietarsaaressa syntynyt Sohlström on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri.

“Hans Sohlström on osoittanut aiemmissa tehtävissään vahvaa liiketoimintaosaamista sekä erinomaisia johtamiskykyjä. Hänellä on mittava kokemus metsäteollisuudesta ja vahva näkemys Stora Ensosta yli kahden vuoden hallitustyöskentelyn seurauksena. Stora Enson hallituksen mielestä Hans Sohlström on oikea henkilö johtamaan yhtiötä haastavassa toimintaympäristössä kohti asetettuja pitkän tähtäimen tulostavoitteita”, sanoo Stora Enson hallituksen puheenjohtaja Kari Jordan.

Jordan myös kiittää Annica Breskyä.

” Hänen johdollaan Stora Enso on tehnyt merkittäviä rakenteellisia muutoksia vahvistaakseen pitkän aikavälin kilpailukykyään strategiansa mukaisesti. Toivotamme hänelle parhainta menestystä hänen tulevissa haasteissaan”, Kari Jordan sanoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa