Puunhinnat edelleen laskussa, ostomäärä nousi hieman

Hakkuuaikomukset kääntyivät viime viikolla pieneen laskuun.

Puukauppa kääntyi viime viikolla hienoiseen nousuun. Metsäteollisuus ry:n jäsenyritysten ostot olivat 500 000 kuutiota, mikä on parikymmentätuhatta kuutiota enemmän kuin edellisviikolla. Vuodentakaisesta jäätiin kuitenkin 320 000 kuutiota.

Kaikkien ostajien alkuvuoden ostot nousivat 28,6 miljoonaan kuutioon, mikä on kolmisen miljoonaa kuutiota enemmän kuin viime vuonna vastaavalla jaksolla. Tuolloin kauppaa rasittivat alkuvuoden työtaistelut.

Keskimääräiset kantohinnat olivat laskussa lähes kauttaaltaan. Metsäteollisuuden tilastojen mukaan kuusitukista maksettiin viime viikolla 70,81 euroa kuutiolta, mäntytukista 68,49 euroa kuutiolta ja koivutukista 55,69 euroa kuutiolta. Ainoastaan koivutukin keskikantohinta nousi hieman.

Myös kuitupuiden keskikantohinnat laskivat: kuusikuidusta maksettiin 25,86 euroa kuutiolta, koivukuidusta 25,17 euroa kuutiolta ja mäntykuidusta 24,63 euroa kuutiolta.

Hakkuuaikeet kääntyivät hienoiseen laskuun. Suomen metsäkeskukseen tehtiin metsänkäyttöilmoituksia viime viikolla 1,3 miljoonaan kuution edestä. Se on noin satatuhatta kuutiota vähemmän kuin edellisviikolla.

Katso tuoreimmat hinnat tästä ja kokeile myös Metsälehden puunhintalaskuria.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa