Stora Enson tulos laski, vaikka liikevaihto kasvoi hieman

Tuloksen lasku johtui pääasiassa laajoista kunnossapitotöistä.

Metsäyhtiö Stora Enson tulos laski vuoden toisella neljänneksellä. Yhtiön tiedotteen mukaan operatiivinen liiketulos oli huhti–kesäkuussa 219 miljoonaa euroa, mikä on 3,1 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona. Lasku johtui pääasiassa laajoista kunnossapitotöistä.

Liikevaihto puolestaan kasvoi 2,528 miljardiin euroon paperitehtaiden myynneistä huolimatta. Viime vuoteen verrattuna kasvua tuli 0,1 prosenttia. Jos paperiliiketoimintaa ei oteta huomioon, liikevaihto kasvoi 7,1 prosentilla.

Kasvuun vaikuttivat Varkauden kraftlainerikoneen, Kiinassa Beihain pakkauskartonkikoneen ja Puolassa Murów’n sahan ylösajot. Lisäksi sellun ja aaltopahvin raaka-aineen hinnat nousivat.

”Olen erittäin tyytyväinen siihen, että Beihain tehtaan ylösajo on edennyt suunniteltua nopeammin. Myös Varkauden kraftlaineritehtaan ylösajo on edistynyt hyvin ja sen toisen neljänneksen operatiivinen liiketulos oli positiivinen”, sanoo Stora Enson toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström tiedotteessa.

Stora Enson avainluvut ovat samansuuntaiset myös siinä tapauksessa, jos tarkastellaan neljännesten sijaan puolivuotisjaksoja. Viime vuoden alkupuoliskoon verrattuna liikevaihto kasvoi 1,1 prosenttia, kun taas liiketulos laski 8,4 prosenttia.

Yhtiön liikevaihtoon suhteutettu vertailukelpoinen liiketulos oli 8,6 prosenttia. Se on 3 prosenttiyksikköä vähemmän kuin UPM:n 11,6 prosentin operatiivinen liiketulos.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa