Sunila pysyvästi kiinni, myös Näpin saha Virossa suljetaan

Neuvottelut De Hoopin kartonkitehtaan sulkemisesta vielä jatkuvat, Stora Ensolta kerrotaan.

Stora Enson uudelleenjärjestelyt etenevät. Yhtiö on päättänyt lopettaa selluntuotannon ja ligniinin erottamisen Sunilan sellutehtaalla pysyvästi. Asiaa koskevat muutosneuvottelut on saatu päätökseen, tehtaan tuotanto on ollut pysähdyksissä toukokuusta alkaen. Sulkeminen vaikuttaa 240 työntekijään. Tehtaan vuosikapasiteetti on 375 000 tonnia havusellua ja 50 000 tonnia ligniiniä.

Kovahiilipohjaisen akkumateriaalin pilottilaitos jatkaa kuitenkin toimintaansa Sunilassa aiemmin ilmoitetun mukaisesti.

Stora Enso sulkee myös pysyvästi yhden neljästä aaltopahvin tuotantolinjasta Ostrołękan tehtaalla Puolassa kolmannella vuosineljänneksellä. Neuvottelut De Hoopin aaltopahvin pintakartonkia valmistavan tehtaan sulkemisesta Alankomaissa ovat yhä käynnissä, ja ne saataneen päätökseen tämän vuoden  viimeisellä neljänneksellä.

Lisäksi yhtiö sulkee Näpin sahan Virossa. Saha suljetaan kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä ja se vaikuttaa suoraan noin 90 työntekijään Virossa. Sahan vuosikapasiteetti on 50 000 kuutiota sahatavaraa, 180 000 kuutiota jatkojalostettuja puutuotteita ja 25 000 tonnia pellettejä.

Myös konsernitoiminnoista vähennetään väkeä. Suomessa konsernitoiminnoista irtisanotaan noin 80 henkilöä, muissa maissa neuvottelut jatkuvat.

Uudelleenjärjestelytoimet vähentäisivät Stora Enson vuotuista liikevaihtoa noin 380 miljoonaa euroa, yhtiöstä arvioidaan. Operatiivisen liiketuloksen odotetaan paranevan noin 110 miljoonaa euroa vuosittain.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa