Luontojärjestö WWF on tänään avannut livelähetyksen, jossa kuvataan lapinpöllön pesintää. Luontolivessä seurataan hautomista ja poikasten varttumista.
”Tämä on toinen kerta, kun kuvaamme lapinpöllöä suorassa lähetyksessä. Pari vuotta sitten toteuttamamme livelähetys oli todella suosittu, ja uskomme yleisön löytävän pöllöjen pariin tälläkin kertaa”, WWF:n kehityspäällikkö Justus Hyvärinen sanoo.
Vuonna 2023 WWF kuvasi lapinpöllöjä Keminmaalla. Lähetys keräsi yli miljoona katselukertaa. Tällä kertaa kamera on asennettu Pohjois-Karjalaan.
Lapinpöllön asuttama pesä on kanahaukan rakentama ja sijaitsee noin 10 metrin korkeudessa vanhassa koivussa.
“Kanahaukka pesii edelleen lähistöllä, ja se voidaan mahdollisesti nähdä myös livelähetyksessä”, Hyvärinen sanoo.
Lapinpöllö on suuri, lähes huuhkajan kokoinen, petolintu. Sen siipien kärkiväli voi olla jopa 1,5 metriä. Lapinpöllö on Suomen harvalukuisimpia pöllöjä: Suomessa pesii vuosittain arviolta 300–2000 paria.
Lapinpöllö ei ole tällä hetkellä uhanalainen, mutta vanhojen metsien ja järeiden pesäpuiden väheneminen uhkaavat sen mieluisinta pesimäympäristöä.
Lapinpöllökamera on osa WWF:n laajempaa Luontolive-palvelua, jossa seurataan suoria lähetyksiä suomalaisesta luonnosta. Tällä hetkellä suorassa lähetyksessä voi seurata myös sääksiä ja saimaannorppia.
Aiemmin kamerat ovat taltioineet muun muassa kyyn, rupiliskon, ahmojen, liito-oravien ja taimenen elämää. Lähetyksiä on katsottu jo noin 35 miljoonaa kertaa.
Jos ajankohtaiset metsäasiat kiinnostavat, tilaa Metsälehti tästä.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Haluatko kommentoida artikkelia? Voidaksesi kommentoida artikkelia sinun tulee kirjautua sisään.
Kirjaudu sisään