Teollisuusliitto jätti Keitele Groupia koskevan lakkovaroituksen

Teollisuusliiton Aalto kuvailee tilannetta poikkeuksellisen tulehtuneeksi.

Teollisuusliitto on jättänyt tänään koko Keitele Groupia koskevan lakkovaroituksen. Teollisuusliiton tiedotteen mukaan lakkovaroitus on annettu yhtiölle siitä syystä, että se on ryhtynyt yksipuolisesti sanelemaan työntekijöidensä työehtoja kieltäytyen samalla neuvottelemasta niiden sisällöstä Teollisuusliiton kanssa. Teollisuusliiton puheenjohtajan Riku Aallon mukaan tilanne Keitele Groupissa on poikkeuksellisen tulehtunut, eikä liitolla ole muuta vaihtoehtoa kuin lakkovaroituksen antaminen.

”Olemme toistuvasti vedonneet yhtiön johtoon, jotta se ei heikentäisi työntekijöidensä työehtoja ja oikeuksia, vaan neuvottelisi niistä reilusti työntekijöitä edustavan Teollisuusliiton kanssa. Nämä vetoomukset ovat kaikuneet kuuroille korville”, Aalto sanoo.

Aallon mukaan Keitele Group tarjoaa työntekijöilleen heikompia työehtoja, heikommalla sitovuudella.

”Teollisuusliitolle ei työnantajan yksipuoliset ilmoitukset käy, vaan vaadimme asioista sovittavan työehtosopimuksella. Ilman työehtosopimusta mikään ei estä työnantajaa myöhemmin ilmoittamasta uusista vastaavista heikennyksistä”, Aalto toteaa.

Keitele Groupin lisäksi Teollisuusliitto on jättänyt lakkovaroituksen myös kolmeen muuhun mekaanisen metsäteollisuuden yritykseen, jotka ovat Siklaelementit Oy, Isojoen Saha Oy sekä Formica IKI Oy.

Keitele Groupia ja edellä mainittuja yrityksiä koskevat lakot ovat toteutuessaan voimassa 13.1.2022–30.1.2022 välisellä ajalla.

Metsäteollisuuden toimiala siirtyy sopimuksettomaan tilaan tammikuun 2022 alusta. Toimialalla ei enää ole edustavaa työnantajayhdistystä, joten Teollisuusliitto pyrkii neuvottelemaan yrityskohtaisen työehtosopimuksen kunkin alan toimijan kanssa erikseen.