Keitele Forest: työt jatkuvat normaalisti vuodenvaihteessa

Kylävainion mukaan AKT:n toimia työtaistelussa ei voida hyväksyä.

Keitele Forest ilmoittaa ottavansa 1.1.2022 käyttöön omat työehdot, jotka noudattavat vuoden vaihteessa päättyvän yleissitovan sopimuksen linjoja. Yhtiön mukaan työehtojen tarkoituksena on varmistaa töiden häiriötön jatkuminen. Aiemmin tänään Teollisuusliitto antoi koko Keitele Groupia koskevan lakkovaroituksen.

Keitele Forest sanoo tiedotteessaan, että yhtiön omat työehdot takaavat ansiotason kehityksen ja korottavat työntekijöiden palkkoja yleistä linjaa enemmän.

”Vastuullisena työnantajana olemme velvoitettuja ottamaan käyttöön yhtiön omat työehdot, kun mekaanisen metsäteollisuuden yleissitova työehtosopimus päättyy vuoden vaihteessa. Työmarkkinoiden muutostilanteessa ja työvoimapulan uhatessa haluamme pitää työntekijöistämme kiinni ja sitoudumme pitämään työehdot hyvinä”, Keitele Forestin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kylävainio sanoo.

Keitele Forestin mukaan Teollisuusliitto edustaa vain osaa sen työntekijöistä, mutta Teollisuusliitto on vaatinut yhtiötä hyväksymään sanelemansa uuden työehtosopimuksen. Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on painostanut Keitelettä sopimuksen tekemiseen pysäyttämällä Keiteleen tuotteiden viennin.

Helsingin käräjäoikeus on määrännyt AKT:n lopettamaan tukitoimet miljoonan euron sakon uhalla. Päätös on annettu Keitele Forestin mukaan AKT:lle tiedoksi 22.12.2021, mutta saarto jatkuu yhä.

Kylävainio korostaa, että yhtiö ei halua rajoittaa työntekijöiden järjestäytymistä tai laillisia työtaisteluita, mutta kiistassa täysin ulkopuolisen AKT:n toimia ja oikeuden päätöksen halveksimista ei voida hyväksyä.

”Odotamme, että käräjäoikeuden päätöstä kunnioitetaan ja AKT lopettaa laittoman saarron. Myös keskustelujen aloittaminen Teollisuusliiton kanssa on mahdotonta AKT:n laittoman painostuksen jatkuessa”, Kylävainio toteaa.

Itä-Suomessa Keiteleellä, Etelä-Pohjanmaalla Alajärvellä ja Lapissa Kemijärvellä toimiva Keitele Forest työllistää suoraan noin 550 henkilöä.

Lisää aiheesta: Teollisuusliitto jätti Keitele Groupia koskevan lakkovaroituksen