Teollisuusliitto maksaa Paperiliiton lakkokorvauksia – ”Emme jätä Paperiliittoa yksin”

Maksuilla pyritään varmistamaan, että lakkoa voidaan jatkaa niin pitkään kuin tarpeellista.

Teollisuusliitto ei halua olla sivustakatsoja UPM:n ja Paperiliiton työriidassa. Se onkin päättänyt ottaa vastattavakseen 2,2 miljoonan euron verran Paperiliiton jäsenilleen maksamia lakkokorvauksia. Näin liitto pyrkii varmistamaan, että Paperiliitolla on mahdollisuus jatkaa työtaistelua UPM:ssä niin pitkään, kuin tarve vaatii.

Samalla liitto lähettää ensi viikolla kokoontuvalle UPM:n yhtiökokoukselle terveiset: ”Me emme jätä Paperiliittoa yksin”.

Teollisuusliitto vaatii, että UPM luopuu neuvotteluissa työehtojen heikennyksistä ja työnantajan määräysvallan kasvattamisesta. Liiton mukaan Paperiliiton vaatimukset työehtosopimuksen suhteen ovat täysin linjassa sen kanssa, mitä toimialan muut yritykset ovat jo kuukausia sitten sopineet.

Teollisuusliiton mukaan UPM on tekemässä karhunpalvelusta yrityskohtaisesta työehtosopimisesta haaveilevalle elinkeinoelämälle. Pitkittyneen työtaistelun ja UPM:n kovien vaatimusten seurauksena luottamus yrityskohtaiseen sopimiseen on heikentynyt. Luottamuksen palautuminen vie aikaa ja vaatii tekoja, liitto arvioi.

Paperiliitossa tukeen ollaan tyytyväisiä.

”Meille tuella on iso taloudellinen ja henkinen merkitys. Arvostamme suuresti sitä, että Paperiliitolle osoitetaan tällä tavalla solidaarisuutta ja varsinkin tässä maailmantilanteessa”, toteaa Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala.

Työriitaa sovitteleva Leo Suomaa jätti UPM:n selluliiketoimintaa koskevan sovintoesityksen aiemmin tällä viikolla. Muiden liiketoimintojen osalta neuvottelut jatkuvat edelleen.

Lisää aiheesta: UPM kiihdyttää puunkorjuuta lakosta huolimatta

Lisätty Paperiliiton kommentti (klo 14.50)

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa