Puukauppa jatkui hiljaisena helmikuussa, hintataso viimevuotista matalampi

Havutukkien keskihinnat olivat lähes samalla tasolla kuin tammikuussa.

Helmikuussa metsäteollisuudelle ostettiin puuta 2,4 miljoonaa kuutiota, Luonnonvarakeskuksen tilastoista selviää. Se on neljänneksen vähemmän kuin vuotta aiemmin. Tahti on ollut alkuvonna verkkainen, sillä tammi-helmikuun puukauppa jäi vuodentakaisesta viidenneksen.

Pystykaupoilla tukkipuun reaalinen hintataso jäi koko edelliseen vuoteen verrattuna kolme prosenttia matalammaksi. Kuusitukista maksettiin helmikuun pystykaupoissa keskimäärin 65,5 euroa kuutiolta, mikä on reaalisesti saman verran kuin tammikuussa. Mäntytukin keskihinta nousi prosentin 61,6 euroon.

Kuitupuun reaalinen hintataso jäi kuusi prosenttia koko edellisen vuoden hintoja matalammaksi. Kuusikuidun keskimääräinen pystykauppahinta oli 19,7 euroa, mäntykuidun 17,7 euroa ja koivukuidun 17,4 euroa kuutiolta. Hinnat pysyivät tammikuun tasolla.

Hankintakaupoilla mäntykuidun keskihinta oli 32,2 euroa, kuusikuidun 34,7 euroa ja koivukuidun 33 euroa kuutiolta. Kuusen keskihinta nousi tammikuulta neljä prosenttia, männyn ja koivun hinnat säilyivät lähes ennallaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa