Tilastokeskus: Puupolttoaineiden käyttö nousi 8 prosenttia, turpeen laski viidenneksen

Puupolttoaineiden osuus energian kokonaiskulutuksesta oli 29 prosenttia.

Energian kokonaiskulutus kasvoi alkuvuonna. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tammi-kesäkuussa kulutus oli 675 petajoulea, mikä on kolme prosenttia enemmän kuin edellisvuonna vastaavalla jaksolla. Kasvua selittää ensimmäisen vuosineljänneksen kylmä jakso. Polttoaineiden energiakäytön hiilidioksidipäästöt kasvoivat prosentin viime vuodesta.

Puupolttoaineiden käyttö nousi kahdeksan prosenttia lähes 200 petajouleen. Nousu menee osin viime vuoden metsäteollisuuden lakkojen piikkiin.

Puupolttoaineiden osuus energian kokonaiskulutuksesta oli 29 prosenttia, eli se oli merkittävin yksittäinen polttoaine. Öljyn osuus oli toiseksi suurin, 19 prosenttia kokonaiskulutuksesta. Sen käyttö laski viime vuodesta kaksi prosenttia. Kolmas merkittävä energianlähde oli ydinvoima, jonka osuus kokonaiskulutuksesta on 18 prosenttia. Ydinvoiman kulutus laski alkuvuonna neljä prosenttia.

Eniten alkuvuonna lisääntyi maakaasun käyttö, peräti 23 prosenttia. Maakaasua käytettiin 43 petajoulea. Eniten taas laski turpeen käyttö, 21 prosenttia. Turpeella tuotettiin runsaat 21 petajoulea, mikä oli kolme prosenttia kokonaiskulutuksesta. Tuulivoiman tuotetun energian määrä laski 11 prosenttia 13 petajouleen.

Luokan muut – johon kuuluu muun muassa muu bioenergia, aurinkoenergia, biokaasu ja lämpöpumput – kasvua oli viisi prosenttia. Energiaa näillä tuotettiin yhteensä 46 petajoulea.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa