Välittäjä: Metsäkiinteistömarkkinoilta mahdollista löytää nyt aiempaa parempituottoisia kohteita

Vaikka tilojen keskihinnat ovat laskeneet, on kauppaa käyty silti vuodentakaista korkeammilla hinnoilla, Suomen Sijoitusmetsät kertoo.

Metsätilakaupassa huippu on ohitettu, metsätiloja välittävä Suomen Sijoitusmetsät arvioi. Metsämaahehtaarin keskihinta on vuoden kolmannella kvartaalilla laskenut vuoden takaisesta lähes 3 prosenttia ja edellisestä kolmen kuukauden jaksosta 4 prosenttia.

Laskusta huolimatta kauppaa on käyty yli 4 prosenttia vuodentakaista korkeammilla hinnoilla. Suomen Sijoitusmetsien markkinahintaindeksin mukaan hintatason nousu on 4,3 prosenttia. Indeksissä verrataan samanlaisten kohteiden hintatasoja viimeisen 12 kuukauden ja sitä edeltäneen 12 kuukauden aikana. Näin saadaan parempi käsitys markkinoiden pitkäaikaisesta kehityksestä, Sijoitusmetsistä kerrotaan.

Tällä hetkellä metsätilat ovat viime vuotta edullisempia puuston arvoon nähden. Sijoitusmetsien mukaan tämä näkyy myös niin, että metsäkauppoja tehdään vajaat 8 prosenttia puuston arvon suhteen edullisemmalla hinnalla kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona.

Yhdessä ammattimaisten vähentyneen oston kanssa tämä avaa hyviä mahdollisuuksia löytää viime vuosia parempituottoisia kohteita metsäkiinteistömarkkinoilta, tilavälittäjä toteaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus