Tornator ja Stora Enso päivittivät yhteistyösopimuksensa – ”Mahdollistaa tehokkaan toiminnan”

Yhtiöt sopivat metsänhoitotöistä, puukaupasta ja tutkimusyhteistyöstä.

Suomen suurin yksityinen metsänomistaja Tornator ja metsäyhtiö Stora Enso tiivistävät yhteistyötään. Yhtiöt ovat sopineet koko maan kattavasta metsäpalvelusopimuksesta, tutkimus- ja kehitystyöstä sekä puukaupasta tuleville vuosille.

Tornatorin osaaminen metsien hoidosta on nyt tarjolla myös Stora Enson metsänomistaja-asiakkaille. Hoitotöitä voi tilata suoraan Stora Ensolta esimerkiksi puukauppojen yhteydessä.

”Tornator on maaliskuusta alkaen toteuttanut kaikki metsänhoitotyöt, joita yksityisille metsänomistajille tarjoamme”, Stora Enson metsäjohtaja Janne Partanen kertoo.

Aiemmin Stora Enso on teettänyt hoitotöitä muillakin yrityksillä, mutta nyt kaikki keskitettiin Tornatorille. Se toki käyttää tarvittaessa alihankkijoita töiden tekemiseen.

”Tornator on Suomen suurin yksityinen metsänomistaja. Heillä on tehokas organisaatio ja vahvaa osaamista”, Partanen perustelee yhteistyön tiivistämistä.

Hän korostaa myös synergiaetuja: Tornatorin metsät sijaitsevat Stora Enson puunhankinnan ydinalueilla.

Säännöllinen puu- ja kassavirta taattu

Uusittu puukauppasopimus puolestaan luo turvallisen näkymän tulevaan: Stora Enson tehtailla säännöllisen puuvirran ja Tornatorille tasaisen kassavirran.

”Raamisopimus on osoittanut vahvuutensa historiassa, kun maailman taloudessa on tapahtunut äkkikäänteitä. Sopimus myös mahdollistaa tehokkaan toiminnan, kun suuria määriä puukauppoja voidaan toteuttaa joustavasti integroiduilla järjestelmillä”, sanoo Tornatorin toimitusjohtaja Henrik Nieminen.

Sopimuksen sisältöä osapuolet eivät kommentoi. Partanen kuitenkin toteaa, että kyse on merkittävistä puumääristä.

Lisäksi yhtiöt sopivat tutkimus- ja kehitysyhteistyöstä muun muassa metsien kasvuun ja hyvinvointiin, monimuotoisuuden edistämiseen, ilmastonmuutokseen ja digitalisaatioon liittyvissä hankkeissa.

Huom! Lisätty Janne Partasen kommentit 11.30.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa