Tornator uskoo puun kysynnän piristyvän

Metsäyhtiö Tornator kohensi tulostaan alkuvuonna. Liikevoittoa kertyi tammi-kesäkuussa runsaat 28 miljoonaa euroa, mikä on miljoona euroa enemmän kuin vuotta aiemmin.

Metsäyhtiö Tornator kohensi tulostaan alkuvuonna. Liikevoittoa kertyi tammi-kesäkuussa runsaat 28 miljoonaa euroa, mikä on miljoona euroa enemmän kuin vuotta aiemmin. Liikevaihto nousi liki 49 miljoonaan euroon.

Puuta yhtiö luovutti lähes samaan tahtiin kuin vuosi sitten, yhteensä 1,2 miljoonaa kuutiota, 34 miljoonan euron edestä. Kysyntää oli lähes kaikilla puulajeilla, mutta metsäteollisuuden toimijoiden runsaat havukuitupuuvarastot hidastivat korjuuta.

-Pääliiketoimintamme, puun myynnin tulos, oli suunnitellun mukainen, toimitusjohtaja Arto J. Huurinainen arvioi.

Lisäksi yhtiö kävi metsätilakauppaa sekä Suomessa että Virossa. Suomessa tilamarkkinat olivat hiljaiset, mutta myyntiä tuli silti liki 4 miljoonaa euroa. Virossa kauppaa tehtiin vilkkaammin, nettolisäystä tuli 10 000 hehtaaria ja Tornatorin omistama maa-ala nousi yli 50 000 hehtaariin. Sikäläisistä tilakaupoista yhtiön liikevaihtoon kirjattiin reilut 10 miljoonaa euroa. Puun kysyntä Virossa oli kuitenkin alkuvuonna heikkoa, osin Suomen ja Ruotsin havukuitutilanteen takia.

-Suomen metsäomaisuuden rinnalla kasvu Virossa mahdollistaa entistä monipuolisemman strategian Itämeren alueen puunkäyttäjien palvelemiseksi, Huurinainen linjasi.

Yhtiö arvioi puun kysynnän kasvavan Suomessa ja Virossa syksyn aikana. Yleisen taloudellisen tilanteen äkillinen heikentyminen voi kuitenkin vaarantaa puun luovutukset.

METSÄLEHTI