Tornatorilla vauhdikas alkuvuosi

Puuta luovutettiin 1,7 miljoonaa kuutiota, mikä on 300 000 kuutiota enemmän kuin vuotta aiemmin.

Metsätalousyhtiö Tornatorin alkuvuosi sujui kasvun merkeissä. Tammi-kesäkuun liikevaihto nousi neljänneksellä 52 miljoonaan euroon, josta puun luovutusten osuus oli 50 miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen nettotulos oli 22 miljoonaa euroa, kasvua kertyi peräti 46 prosenttia. Puun luovutusten määrä kohosi 1,7 miljoonaan kuutioon, mikä on 300 000 kuutiota enemmän kuin vuotta aiemmin.

”Pääliiketoimintamme puun myynnin liikevaihto ja kannattavuus kasvoivat kaikissa toimintamaissa vertailukauteen nähden. Vahva puun kysyntä ja nouseva hintataso yhdistettynä osaavaan henkilöstöön antoivat hyvät eväät erinomaiselle suoritukselle”, yhtiön toimitusjohtaja Sixten Sunabacka toteaa.

Yhtiö jatkoi myös maahankintojaan. Suomesta ja Virosta ostettiin uutta metsämaata yhteensä liki 7000 hehtaaria. Myös yhtiön metsäpalvelut saivat lisää hehtaareita hoidettavakseen.

Loppuvuodestakin odotetaan positiivista. Yhtiö ennakoi puun kysynnän ja hakkuiden pysyvän korkealla kaikissa toimintamaissaan (Suomi, Viro, Romania) loppuvuoden ajan. Suomessa ja Virossa näkyy etenkin kuitupuun kysynnän kasvu.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa