Tukkipuun hinnat nousivat marraskuussa

Havutukkien hinnat olivat marraskuussa reaalisesti 3­­­–5 prosenttia vuoden 2019 keskihintoja korkeampia.

Tukkipuun hinnat nousivat edelleen pystykaupoissa marraskuussa, selviää Luonnonvarakeskuksen (Luke) tilastoista. Yksityismetsistä hankitusta mäntytukista maksettiin keskimäärin 56,2 euroa kuutiometriltä ja kuusitukista 60,6 euroa.

Mäntykuitupuusta maksettiin pystykaupoissa keskimäärin 17,6 euroa, kuusikuitupuusta 20,2 euroa ja koivukuitupuusta 17,1 euroa kuutiometriltä. Hinnat nousivat kahdesta kolmeen prosenttia lokakuusta ja päätyivät keskimäärin viisi prosenttia viime vuoden keskihintojen yläpuolelle.

Mäntykuitupuun hankintahinta oli marraskuussa 31,9 euroa, kuusikuitupuun 32,6 ja koivukuitupuun 32,0 euroa kuutiometriltä. Kuitupuun hintataso laski hankintakaupoissa prosentin edellisestä kuukaudesta.

Yksityismetsistä tilastoitui marraskuussa puukauppaa yhteensä 4,5 miljoonaa kuutiometriä. Se oli 45 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Kokonaisuudessaan tammi–marraskuun puukauppamäärä jäi viime vuoden lukemista kolme prosenttia. Viime vuoteen verrattuna tukkipuun kauppa on kasvanut kuusi prosenttia ja kuitupuun kauppa on pienentynyt kymmenen prosenttia.

Puukaupan hyvä vire jatkui joulukuussa. Joulukuun kolmella ensimmäisellä viikolla koko maan viikottaiset puukauppamäärät kipusivat yli 900 000 kuutiometriin. Jouluviikolla puukauppaa tehtiin noin 335 000 kuutiometriä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat