Tukkipuun hinta laskee jyrkästi Saksassa

Tuoreen kuusitukkipuun hinta on pudonnut jopa hyönteistuhopuun tasolle.

Forstamt Gehrenin johtaja Karsten Rose seurasi toukokuussa, kun kiinalaisen puunostajan edustajat lastasivat kirjanpainajan kuivattamia kuusia kontteihin Thüringenin osavaltiossa. Kuva: Sami Karppinen.

Tuoreen kuusitukkipuun hinnat ovat pudonneet Saksassa nopeasti ja dramaattisesti, kertoo uutissivusto Agrarheute.com. Taustalla on rakennusteollisuuden heikentynyt suhdanne, jonka seurauksena myös puutavaran kysyntä sukeltaa. Vielä toukokuussa Saksan puumarkkinoilla oli pääosin hyvä vire. Kysyntää vauhditti myös hyönteistuhopuun vienti Kiinaan.

Nyt tuoreenkin kuusitukkipuun hinta on paikoin pudonnut jopa hyönteistuhopuun hintatasolle, mikä tarkoittaa tyypillisesti noin 30–40 prosentin pudotusta hintoihin. Hyönteistuhopuun tienvarsihinnat ovat Agrarheuten mukaan tällä hetkellä noin 53–56 euroa kuutiolta. Mäntytukkipuu ei mene kaikilla alueille nyt kaupaksi lainkaan.

Tilanteen seurauksena metsänomistajajärjestöt ovat vähentäneet tuoreen tukkipuun hakkuita nopeasti.

Agrarheute ennakoi, että tilanteen seurauksena sahat pidentävät kesäseisokkejaan ja rajoittavat tuotantoaan edelleen myös vuoden kolmannella neljänneksellä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa