Tunnistamaton työnhaku mullisti Metsä Groupin rekrytoinnin

80 prosenttia työpaikoista on täytetty ilman hakijoiden henkilötietojen näkyvyyttä haun alkuvaiheessa.

Metsä Group on omalta osaltaan ottanut harppauksen kohti yhdenvertaisuutta työmarkkinoilla, kun se on tehnyt anonyymistä rekrytoinnista pääasiallisen tapansa palkata uusia työntekijöitä. Marraskuusta 2022 alkaen yli 80 prosenttia yrityksen rekrytoinneista on toteutettu ilman hakijoiden henkilötietojen näkyvyyttä haun alkuvaiheessa.

Menetelmässä hakemusten henkilökohtaiset tiedot kuten nimi, ikä ja sukupuoli pidetään piilossa, mikä mahdollistaa puolueettomamman valintaprosessin.

”Tämä on merkittävä askel kohti aitoa yhdenvertaisuutta. Se on osa Metsä Groupin sitoutumista monimuotoisuuden edistämiseen ja parhaiden kykyjen houkuttelemiseen riippumatta henkilön taustasta”, kertoo Susanna Tainio, Metsä Groupin rekrytoinnista ja osaamisen kehittämisestä vastaava johtaja.

Vuoden 2021 käyttöönoton jälkeen menetelmä on osoittautunut tehokkaaksi: esimerkiksi naisten osuus yrityksen uusista palkkauksista on noussut 17 prosenttia. Tämä ei ole pelkästään anonyymin rekrytoinnin ansiota, vaan myös muun yhdenvertaisuustyön tulosta.

Työnhakijoiden palaute hakumenetelmästä on ollut pääosin myönteistä, vaikkakin jotkut ovat kritisoineet prosessin työläyttä.

Vaikka anonyymi rekrytointi onkin askel oikeaan suuntaan, Tainion mukaan metsäalalla on vielä matkaa kuljettavana henkilöstön monimuotoisuudessa.

”Tavoitteenamme on kasvattaa naisten osuus johdossamme 30 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Toivomme, että voimme toimia esimerkkinä muille alalle ja näyttää, että moninaisuus on voimavara,” Tainio toteaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa