Ammattijärjestöt: Stora Enson kannettava vastuu työntekijöistään

Paperiliitto ja Pro vaativat yhtiötä tukemaan henkilöstön kouluttautumista ja työllistymistä.

Paperiliitto vaatii Stora Ensolta huolellista vastuunkantoa, jos Veitsiluodon tehdas suljetaan. Ammattijärjestö muistuttaa, että kyse on paperiteollisuuden isoimmasta sulkemisesta ja irtisanomismäärästä. UPM:n Voikkaan tehtaalta irtisanottiin 575 henkilöä vuonna 2006.

”Kun sulkemisen suurin syy on kysynnän lasku, se tarkoittaa, että tehdas suljetaan pysyvästi. Tämä koronaisku sattuu nyt raskaalla tavalla paperiteollisuuteen”, toteaa Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala tiedotteessa.

”Työnantajan pitää tulevissa päätöksissään kantaa vastuu siitä, että ihmisistä pidetään huolta. Henkilöstön kouluttamiseen ja uudelleen sijoittamiseen pitää yhtiöltä löytyä varoja”, Vanhala sanoo.

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen on samoilla linjoilla. Hän pitää valitettavana, ettei Stora Enso löytänyt korvaavia tuotteita Kemin paperitehtaalle vaan päätti lakkauttaa sen.

”Stora Enson on kannettava vastuu työntekijöistään. Yhtiön on kaikilla mahdollisilla tavoilla tuettava henkilöstön kouluttautumista ja uudelleentyöllistymistä”, Malinen toteaa tiedotteessa.

Hän myös muistuttaa, että Stora Enso jakoi viime vuodelta osinkoa noin 236 miljoonaa euroa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat