PEFC torjuu ely-keskuksen moitteita

PEFC Suomen toiminnanjohtajan mukaan ely-keskuksen muistio herättää kysymyksiä.

Kaksi vuotta valmisteltua PEFC-standardin tarkistusta allekirjoitetaan parhaillaan. Standardityöryhmä luovuttaa standardin PEFC Suomelle toukokuussa, jolloin se myös julkaistaan.

Valmistelutyössä oli mukana yli 60 organisaatiota. Eilen Metsälehti kuitenkin uutisoi, että ely-keskusten ympäristötoimiala ja Suomen ympäristökeskus eivät aio allekirjoittaa standardia eivätkä enää osallistu tarkistustyöhön.

”Kiitämme ely-keskusten ja Syken edustajia heidän panoksestaan tarkistustyössä, mikä näkyy selvästi myös lopputuloksessa. Ely-keskukset ovat todenneet, että vesiensuojelua koskevat muutokset ovat merkittäviä, ja muun muassa säästöpuiden vaikuttavuuden osalta standardissa on edistytty”, toteaa PEFC Suomen toiminnanjohtaja Auvo Kaivola.

Kaivolan mukaan standardin laadinta perustuu erilaisten näkemysten ja kestävyyden osa-alueiden yhteensovittamiseen, ja vastaavassa tilanteessa ovat kaikki muutkin standardityöryhmän jäsenet.

Kaivolan mielestä ely-keskusten 24-sivuinen taustamuistio herättää kysymyksiä. Hänen mukaansa standardityöryhmän toimintaa koskevat käytännöt ovat luettavissa työryhmäkokousten julkisista pöytäkirjoista, eivätkä ne tue muistiossa esitettyjä käsityksiä.

”Muistio sisältää myös luonnehdintoja monista sellaisista asioista, jotka eivät sisältyneet standardityöryhmän tehtäväkuvaukseen, mutta käsittelemme myös nämä näkemykset osana PEFC-metsäsertifioinnin kehittämistä koskevaa työtämme”, Kaivola toteaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito