Unohtuiko kausiveroilmoitus? Et ole ainoa

Kausiveroilmoitus puuttuu vielä 36 000 maa- ja metsätaloudenharjoittajalta, Verohallinto tiedottaa.

Kausiveroilmoitus puuttuu vielä 36 000 maa- ja metsätaloudenharjoittajalta, Verohallinto tiedottaa. Verohallinto on lähettänyt arvioesityksen noin 36 000 sellaiselle maa- ja metsätaloudenharjoittajalle, joka ei antanut kausiveroilmoitusta määräajassa helmikuun loppuun mennessä.

”Viime vuonna arvioesityksiä jouduttiin lähettämään noin viidelle prosentille, mutta tänä vuonna niitä on lähetetty noin 14 prosentille kaikista alv-rekisterissä olleista maa- ja metsätaloudenharjoittajista. Muutos johtuu siitä, että tänä vuonna Verohallinto ei lähettänyt postitse kausiveroilmoituslomakkeita”, kertoo ylitarkastaja Riitta Kekäläinen.

Verohallinto ottaa poikkeuksellisesti vastaan ilmoituksia puhelimitse niiltä, joilla ei ollut arvonlisäverollista toimintaa viime vuonna. Ei toimintaa -ilmoituksen voi antaa puhelimitse palvelunumerossa 020 697 016.

Arvioesityksessä Verohallinto arvioi kohdekauden veron määrän ja kehottaa antamaan ilmoituksen. Jos ilmoitusta ei anneta, määrätään kohdekauden verot maksettavaksi arvioesityksen mukaisesti.

Arvioidut tiedot voidaan korjata antamalla kohdekaudelle kausiveroilmoitus. Erillistä oikaisuvaatimusta ei tarvitse tehdä.

”Jos kausiveroilmoitus jätetään paperilomakkeella, on tärkeää muistaa käyttää vuoden 2015 lomaketta, jotta tiedot lomakkeita optisesti luettaessa kohdentuvat oikealle vuodelle. Suosittelemme kuitenkin sähköistä ilmoittamista”, Kekäläinen neuvoo.

Kätevimmin kausiveroilmoituksen voi antaa Verotili-palvelussa. Palvelusta löytyvä sähköinen verkkolomake on ulkoasultaan identtinen paperisen kausiveroilmoituksen kanssa.

Maa- ja metsätalouden harjoittajista jo noin kolmannes on antanut kausiveroilmoituksensa sähköisesti.

METSÄLEHTI