UPM laajentaa Venäjällä ja harkitsee Saksaa

Yhtiö investoi 50 miljoonaa euroa Chudovon vaneritehtaan laajennukseen, Saksaan kaavaillaan biojalostamoa.

UPM jatkaa investointeja vanerituotantoon laajentamalla Venäjällä Chudovon vaneritehdasta. 50 miljoonan euron investoinnilla lisätään tuotantokapasiteettia 45 000 kuutiolla, jolloin kapasiteetti nousee 155 000 kuutioon. Lisäksi kasvatetaan tuotevalikoimaa.

Tehtaalle rakennetaan uudet tuotantolinjat, jotka sisältävät viilun- ja vanerinvalmistukseen tarvittavat tuotantolaitteistot. Laajennus luo arviolta noin 100 uutta työpaikkaa joko suoraan UPM:llä tai välillisesti, esimerkiksi puunhankinnassa ja logistiikassa.

Laajennus valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä. Yhtiö on viime vuosina investoinut niin Suomen kuin Viron vanerituotantoon.

Uudenlainen biojalostamo Saksaan

Lisäksi yhtiö kaavailee uudenlaisen biojalostamon rakentamista Saksaan Frankfurt-Höchstin kemianteollisuusalueelle. Suunniteltu teollisen mittakaavan laitos tuottaisi vuosittain 150 000 tonnia bio-monoetyleeniglykolia, bio-monopropyleeniglykolia sekä ligniiniä. Raaka-aineena käytettäisiin lehtipuuta.

Bio-monoetyleeniglykolia voidaan käyttää muuan muassa tekstiileissä, pulloissa, pakkausmateriaaleissa sekä jäänpoistonesteissä. Bio-monopropyleeniglykolin käyttöalueita ovat esimerkiksi komposiitit, lääketeollisuuden tuotteet, kosmetiikka ja pesuaineet. Ligniiniä voidaan käyttää puupohjaisten tuotteiden sideaineena käytettävissä hartseissa sekä muoveissa, vaahdoissa ja päällysteaineissa.

Nyt vuorossa on noin vuoden esisuunnitteluvaihe. Vasta sen jälkeen käynnistetään tavanomainen investointipäätöksiä koskeva valmistelu.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Keskustelut

Kuvat