UPM paransi taas

Yhtiön vertailukelpoinen liikevoitto nousi 12 prosenttia kolmannella vuosineljänneksellä.

Metsäyhtiö UPM paransi tulostaan heinä-syyskuussa. Vuosineljänneksen vertailukelpoinen liikevoitto nousi 351 miljoonaan euroon, mikä on 12 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Liikevaihto nousi 2,5 miljardiin euroon.

”Tämä vuosineljännes oli 18. peräkkäinen neljännes, jonka aikana tuloksemme parani. Tulosparannuksen ohella olemme edenneet hyvin myös liiketoiminnan uudistamisessa, ja tämä kehitystyö jatkuu”, yhtiön toimitusjohtaja Jussi Pesonen toteaa tiedotteessa.

Hyvää tulosta siivittivät sellun korkeammat hinnat ja toimitusten kasvu. Myös erikoispapereiden ja vanerin hintoja sekä toimitusmääriä onnistuttiin nostamaan. Paperintuotannossa neljännes oli vuoden paras.

”Jotta voimme menestyä myös ensi vuonna, meidän tulee tehdä oikea-aikaisia kapasiteetin hallintaan ja kustannussäästöihin liittyviä toimenpiteitä”, Pesonen korostaa.

Hänen mukaansa yhtiön käynnissä olevat kasvuhankkeet etenevät hyvin. Kymin sellutehtaan laajennettu tuotanto käynnistyy vuoden viimeisellä neljänneksellä. Uruguayssa jatkuvat keskustelut infrastruktuurin kehittämisestä mahdollista uutta sellutehdasta varten.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa