UPM mukana partiolaisten Roihu-leirillä

Yhteistyö näkyy sekä ohjelmassa että rakennustarvikkeissa.

Kuvaaja: Seppo Samuli
Kuvaaja: Seppo Samuli

Metsäyhtiö UPM:n ja Suomen partiolaisten yhteistyö näkyy monella tapaa partiolaisten tulevalla Roihu-leirillä. Kansainvälinen suurleiri järjestetään Hämeenlinnan Evolla heinäkuun lopulla.

UPM toimittaa leirille rakennusmateriaaleja, polttoainetta ja paperia. Lisäksi se on ollut mukana leiriohjelman kehittämisessä.

Metsälaaksossa partiolaiset voivat kokeilla itse omien tuotteiden kehittämistä esimerkiksi UPM:n sahatavarasta.

”On mielenkiintoista nähdä, millaisia uusia tuotteita tai yritysideoita nuoret kehittävät kierrätettävistä puupohjaisista materiaaleista. Haluamme kannustaa nuoria miettimään puuraaka-aineen vastuullista käyttöä uusista näkökulmista”, sanoo UPM:n Puunhankinnan ja metsätalouden markkinointipäällikkö Paula Savonen lehdistötiedotteessa.

Leiriläiset voivat hakea ideoita uusiin tuotteisiin UPM:n ja Suomen Partiolaisten yhdessä kehittämästä MobiMetsä-mobiilipelistä (kuva). Siinä pelaaja kasvattaa puita, pyörittää omaa metsäalan yritystä ja kehittää puutuotteita.

UPM:n ja partiolaisten yhteistyö alkoi jo viime vuonna. Tavoitteena on tukea nuorten metsäsuhdetta ja kannustaa näkemään metsä monipuolisena hyvinvoinnin lähteenä.

Kuva: Seppo Samuli

METSÄLEHTI