UPM myy Steyrermühlin laitoksen, sanomalehtipaperin tuotanto tehtaalla päättyy

Tehtaan ostanut Heinzel Group kaavailee alueelle pakkausmateriaalien valmistusta.

UPM on sopinut itävaltalaisen UPM-Kymmene-Austria GmbH -tytäryhtiönsä myynnistä sellu- ja paperiyhtiö Heinzel Groupille. Kauppaan kuuluu UPM Steyrermühlin tehdasalue, jolla on sekä sanomalehtipaperikone että saha, hintaa ei kerrottu. Steyrermühlin tehdas sijaitsee Itävallassa lähellä Salzburgia.

Kauppa on tarkoitus saada päätökseen ensi vuoden lopulla, jolloin paperintuotanto Steyrermühlissä päättyy. Heinzel ei suunnittele graafisten papereiden tuotannon jatkamista tehtaalla, vaan harkinnassa on pakkausmateriaalin valmistus.

“Sopimus hyödyttää niin UPM:ää kuin Heinzeliä ja tukee kummankin yhtiön liiketoiminnan kehittämistä markkinatarpeiden mukaisesti. Sopimuksen myötä UPM voi sopeuttaa sanomalehtipaperituotantonsa pitkän tähtäimen markkinakehitykseen samalla, kun se voi hyödyntää Steyrermühlin tehdasalueen korkeaa arvoa”, sanoo Massimo Reynaudo, joka vastaa UPM Communication Papers -liiketoiminnasta.

UPM jatkaa sanomalehtipaperin tuotantoa Schongaun, Ettringenin, Hürthin ja Jämsänkosken tehtaillaan.

Heinzel Group on yksi tärkeimmistä sellun ja paperin valmistajista Keski- ja Itä-Euroopassa. Yhtiö valmistaa markkinasellua, pakkauspaperia ja aikakauslehtipaperia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat