Konsulttiyhtiö Sitowise osti metsätietojärjestelmiä tekevän Bitcompin

Bitcompin toteuttamilla ratkaisuilla ylläpidetään metsävaratietoa ja monitoroidaan hakkuita koko Suomessa.

Konsulttiyhtiö Sitowise on ostanut metsä- ja luonnonvara-alalle järjestelmiä tekevän Bitcomp Oy:n. Kauppahintaa ei kerrottu.

Kauppa täydentää Sitowisen digitaalisten palvelujen tarjontaa.

”Bitcomp täyttää puuttuvan palasen digitaalisten ratkaisujemme paletissa tuomalla syvää metsäsektorin asiantuntemusta osaksi Sitowiseä. Bitcompilaisilla on vahvaa tekoälyosaamista, jota hyödynnetään omaisuudenhallinnan ratkaisuissa”, kertoo Sitowisen digitaalisten ratkaisujen liiketoimintajohtaja Teemu Virtanen.

Metsäalalla Bitcomp tunnetaan muun muassa Leafpoint- ja Foresta-ohjelmistoistaan. Yhtiön toteuttamilla ratkaisuilla ylläpidetään metsävaratietoa ja monitoroidaan hakkuita koko Suomessa sekä tuotetaan palveluita metsänomistajille.

Virtasen mukaan metsäomaisuuden arvo on nosteessa niin taloudellisesta kuin ilmastonmuutoksen torjunnan näkökulmasta. Lisäksi metsäomaisuuteen liittyy monia uusia, ilmastoystävällisiä liiketoimintamahdollisuuksia.

”Metsiin liittyvä tiedonhallinta on siis jatkuvasti tärkeämpää”, Virtanen sanoo.

Bitcomp työllistää Suomessa lähes 80 henkilöä ja vuonna 2021 yrityksen liikevaihto ylitti 5,6 miljoonaa euroa. Kaikki yhtiön työntekijät jatkavat yrityskaupan jälkeen nykyisissä tehtävissään. Sitowise puolestaan työllistää yli 2 000 asiantuntijaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Artikkelit