UPM torppaa neuvottelukutsun, ”Paperiliitto pelaa vain aikaa”

Aitoja neuvotteluja UPM:n liiketoimintakohtaisista asioista ei voida Paperiliiton kaavailemalla tavalla käydä, UPM katsoo.

Paperiliitto on ilmoittanut olevansa valmis neuvottelemaan työehtosopimuksesta UPM:n toimialojen kanssa. Liitto lähetti UPM:lle kutsun selluliiketoimintoja koskeviin neuvotteluihin.

Neuvotteluja käytäisiin liiton tes-neuvottelukunnan kanssa. Siihen kuuluu myös muiden metsäyhtiöiden edustajia, mikä tarkoittaa sitä, että keskusteluita voitaisiin käydä vain yleisellä tasolla. Niinpä aitoja neuvotteluita UPM:n liiketoimintakohtaisista kysymyksistä ei voitaisi käydä, UPM korostaa.

”Emme pidä mitenkään mahdollisena, että neuvotteluihin osallistuu kilpailijoiden edustajia. Valitettavasti Paperiliitto näyttää vain pelaavan aikaa jäsentensä ja UPM:n liiketoimintojen kustannuksella viikosta toiseen. Paperiliitto ei ole edelleenkään valmis aitoihin liiketoimintakohtaisiin neuvotteluihin”, sanoo UPM:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén.

Hollménin mukaan haluttomuudesta kertoo sekin, että neuvottelukutsu on lähetetty vain selluliiketoiminnalle. Jotta lakon aiheuttamat merkittävät vahingot minimoidaan, on kaikki neuvottelut aloitettava yhtä aikaa, Hollmén katsoo.

Lakon aikana UPM pyrkii mahdollisuuksien mukaan vastaamaan asiakaskysyntään Suomen ulkopuolisilta tehtailtaan. UPM ei tässä vaiheessa julkista arviota lakon taloudellisista vaikutuksista.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa