Elokapina protestoi Solbölen tutkimusmetsien hakkuita

Metsähallitus on tehnyt tammikuusta lähtien hoitohakkuita Luonnonvarakeskuksen koealueilla.

Elokapina vastusti Solbölen tutkimusmetsissä tehtäviä hoitohakkuita. Tukkien merkinnät ovat mielenosoittajien tekemiä. (Kuva: Seppo Samuli)
Elokapina vastusti Solbölen tutkimusmetsissä tehtäviä hoitohakkuita. Tukkien merkinnät ovat mielenosoittajien tekemiä. (Kuva: Seppo Samuli)

Ympäristöjärjestö Elokapina pistäytyi tänään perjantaina Raaseporissa, jossa Metsähallitus tekee hoitohakkuita Solbölen koealueella. Järjestön mukaan alueella on sekä vanhaa metsää että uhanalaisia lajeja. Se vaatii Metsähallitusta lopettamaan hakkuut alueella lopullisesti.

”Kyseenalaistamme, miksi arvokkaiden luonnonmetsien hakkuita pitää tutkia, jos nykytiedon valossa kaikki tällaiset, vähäisiksi käyneet metsät pitäisi suojella”, järjestö ihmettelee.

Mielenosoittajien takia harvennustyömaalla työskennellyt moto keskeytti työt muutamaksi tunniksi, Luonnonvarakeskuksen tutkimusinsinööri Kaija Puputti kertoo.

Hakkuita on tehty Solbölessä tammikuusta alkaen. Hakkuut tehdään koealueilla kohteiden tutkimussuunnitelmien mukaisesti. Esimerkiksi kuvassa ollaan jatkuvan kasvatuksen koealan liepeillä, joka on käynnistetty 1980-luvulla. Hakkuita siellä on tehty edellisen kerran 90-luvulla. Nyt tehtiin mittaus ja kaadettiin poistettavaksi merkittyjä puita.

Lisää aiheesta: Solbölessä hoitohakataan tutkimusmetsissä

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat