UPM rakentaa jättimäisen sellutehtaan Uruguayhin

Tehtaan on määrä käynnistyä vuoden 2022 toisella vuosipuoliskolla.

UPM on päättänyt rakentaa uuden kapasiteetiltaan 2,1 miljoonan tonnin eukalyptussellutehtaan Paso de los Toroksen kaupungin lähelle Uruguayn keskiosiin.

Investointi on arvoltaan 2,7 miljardia Yhdysvaltain dollaria ja se lisää UPM:n sellukapasiteettia yli 50 prosenttia. Suunnitellun aikataulun mukaisesti tehdas käynnistyisi vuoden 2022 toisella vuosipuoliskolla.

Tehdasinvestoinnin lisäksi UPM investoi 350 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria satamatoimintoihin Montevideossa ja paikallisiin hankkeisiin Paso de los Toroksessa.

UPM arvioi uuden tehtaan saavuttavan modernien ratkaisujen ansiosta kilpailukykyisen kassakustannustason, eli noin 280 Yhdysvaltain dollaria toimitettua sellutonnia kohden. UPM:n mukaan tehdas asettuu maailman kilpailukykyisimpien tehtaiden joukkoon.

Investoinnin edellytyksiä on valmisteltu huolellisesti Uruguayn valtion kanssa.

“Viimeisen kymmenen vuoden aikana UPM on kasvattanut puuviljelmiään Uruguayssa ja luonut markkinalähtöisesti toimivan selluliiketoiminnan, jolla on laaja asiakaskunta kasvavissa loppukäyttöalueissa. Samaan aikaan olemme johdonmukaisesti parantaneet taloudellista suorituskykyämme ja taseemme on toimialan paras. Nyt olemme siinä asemassa, että voimme tehdä tämän merkittävän päätöksen ja hyödyntää kasvavien markkinoiden mahdollisuuksia kestävällä ja kilpailukykyisellä tavalla“, sanoo UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

Seuraavan kolmen vuoden aikana markkinoille odotetaan vain rajallisesti uutta kapasiteettia. Pitkällä aikavälillä sellutuotannon vaatimien kilpailukykyisten ja kestävien puuvarojen arvioidaan rajoittavan uuden kapasiteetin tuloa markkinoille.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.