UPM ulkoistaa metsäpalveluaan

UPM Silvestan Kainuun, Ylä-Karjalan, Ylä-Savon ja Pohjois-Pohjanmaan alueiden metsähoitoliiketoiminta myytiin Metsäpalvelu Koivumäki Oy:lle.

UPM on myynyt UPM Silvestan Kainuun, Ylä-Karjalan, Ylä-Savon ja Pohjois-Pohjanmaan alueiden metsähoitoliiketoiminnan Metsäpalvelu Koivumäki Oy:lle. Yhtiön pääomistaja ja toimitusjohtaja on Jukka Koivumäki, joka on toiminut pitkään UPM Silvestan toimitusjohtajana. Hän jättää UPM:n kaupan yhteydessä.

Kaupassa liiketoimintaan kuuluvat työntekijät, 17 metsuria ja yksi toimihenkilö, siirtyvät Koivumäen yrityksen palvelukseen huhtikuun alusta. Silvestan toiminta muualla Suomessa jatkuu entisellään.

UPM on tehnyt Koivumäen kanssa pitkäaikaisen sopimuksen UPM:n ja sen sopimusasiakkaiden metsien hoidosta Metsäpalvelu Koivumäen toiminta-alueella.

Koivumäen yrityksen keskeinen toimialue on Kainuu.

”Siellä on runsaasti metsiä ja väestön ikääntyessä ja kaupungistuessa metsänhoitotöiden kysyntä yksityismetsissä kasvaa. Tavoitteeni on kasvattaa metsätyöpalvelutarjontaa”, Jukka Koivumäki kertoo.

UPM:n tavoitteena on, että yhtiön paikalliset yrittäjät siirtyisivät Metsäpalvelu Koivumäen sopimusyrittäjiksi.

”Tämä osaltaan helpottaa uuden yrityksen toiminnan käynnistymistä ja toiminnan tehokasta ohjausta”, UPM:n puunhankinnan ja metsätalouden johtaja Sauli Brander kertoo.

UPM Silvestan toiminnasta vastaa jatkossa UPM:n metsänomistajapalveluiden johtaja Jorma Saarimaa.

METSÄLEHTI