UPM varautuu sopimuksettomaan alkuvuoteen, neuvotteluja Paperiliiton kanssa pyritään yhä käynnistämään

Nykyinen työehtosopimus päättyy vuodenvaihteessa.

Metsäyhtiö UPM varautuu järjestämään työehdot tehtaillaan vuodenvaihteen jälkeen väliaikaisesti ilman työehtosopimusta. Se tarkoittaa, että työehdot järjestetään työlainsäädännön, UPM:n käytäntöjen ja henkilökohtaisten työsopimusten mukaan.

Nykyinen, Metsäteollisuus ry:n ja Paperiliiton solmima työehtosopimus päättyy tämän vuoden lopussa. Koska sopijapuolet vaihtuvat, vanhalla sopimuksella ei ole jälkivaikutusta, UPM katsoo.

UPM on tällä viikolla aloittanut ensi vuoden alusta sovellettavien työehtojen viestimisen henkilöstölle niissä liiketoiminnoissa, joissa Paperiliitto on sopimuskumppani. Ehdot mahdollistavat töiden jatkumisen vuodenvaihteen jälkeen. Ilman työehtosopimusta toimiminen vaikuttaa kuitenkin esimerkiksi tehtaiden työaikajärjestelmiin, palkkarakenteisiin ja yhtiön mahdollisuuteen periä Paperiliiton jäsenmaksuja.

Neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta Paperiliiton kanssa pyritään edelleen saamaan käyntiin. UPM kertoo tavoittelevansa liiketoimintakohtaisia sopimuksia.

”Liiketoimintakohtaisesti sopimalla voitaisiin saada kaikkien kannalta paremmat ehdot kuin ilman sopimusta”, sanoo UPM:n henkilöstöjohtaja Riitta Savonlahti.

Yhtiöllä on viisi liiketoiminta-aluetta, jossa Paperiliitto on sopimuskumppani. Kahdessa muussa liiketoiminta-alueessa sopimuskumppani on Teollisuusliitto, jonka kanssa neuvotteluita on käyty keväästä asti.

Paperiliitto pääsi Stora Enson kanssa sopuun lokakuun alussa, mutta Metsä Groupin kanssa vielä neuvotellaan. Paperiliitto haluaa neuvotella yhtiökohtaisista sopimuksista, ei liiketoimintakohtaisista, siksi neuvottelut UPM:n kanssa eivät ole käynnistyneet.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa