UPM:ltä ennätyskvartaali

Kolmannen vuosineljänneksen liiketulos lähes kaksinkertaistui vuodentakaisesta.

UPM teki kolmannella vuosineljänneksellä kaikkien aikojen osavuosituloksen. Hyvä kysyntä jatkui useimmissa liiketoiminnoissa. Paperi-, tarrapaperi-, energia- ja biodieseltoiminnot yltivät samanaikaisesti ennätystuloksiin, ja myös sellu- ja vaneritoimintojen tulokset olivat vahvat.

“Kaiken kaikkiaan kolmas vuosineljännes oli suuri menestys, kun otetaan huomioon erittäin epävarma ja epävakaa liiketoimintaympäristö”, toimitusjohtaja Jussi Pesonen kommentoi tulostiedotteessa.

Sahatoiminta kuuluu UPM:llä hiukan erikoisesti samaan divisioonaan kuin sellu eikä sen kannattavuutta raportoida erikseen.

Liikevaihto kasvoi 36 prosentilla viime vuoden vastaavasta ajasta ja oli 3,42 miljardia euroa. Vertailukelpoinen liikevoitto lähes kaksinkertaistui 779 miljoonaan euroon, kun vuotta aiemmin liikevoitto oli 424 miljoonaa.

UPM odottaa koko kuluvan vuoden tuloksen nousevan ennätykselliseksi. Lisäksi isot kasvuhankkeet ovat lähellä käynnistymistä ja tuovat merkittävää uutta tulosta tulevaisuudessa.

Uruguayssa Paso de los Torosin sellutehtaan on määrä aloittaa kaupallinen tuotanto ensi vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Biokemikaalijalostamon rakentaminen jatkuu Saksan Leunassa. Rotterdamiin Hollantiin mahdollisesti rakennettavan biopolttoainejalostamon perussuunnittelu jatkuu.

Puukauppa Puukauppa