UPM:ltä vahva tulos, ”Vuosi oli käänteentekevä”

Yhtiön liikevaihto ja tulos olivat ennätykselliset, toimitusjohtaja Jussi Pesonen kertoo.

Metsäyhtiö UPM teki vahvaa tulosta viime vuonna. Yhtiön liikevaihto nousi liki viidenneksellä 11,7 miljardiin euroon ja vertailukelpoinen liikevoitto 2,1 miljardiin euroon. Siinä kasvua on peräti 42 prosenttia.

“Vuosi 2022 oli UPM:lle käänteentekevä. Yhtiön liikevaihto ja tulos olivat ennätykselliset kaikkien liiketoimintojemme erinomaisen menestyksen siivittäminä”, sanoo toimitusjohtaja Jussi Pesonen tiedotteessa.

Hyvä vauhti jatkui vuoden loppuun. Viimeisellä neljänneksellä liikevoittoa kertyi 650 miljoonaa euroa, mikä on 42 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Liikevaihto kohosi vuodentakaisesta 21 prosenttia 3,2 miljardiin euroon.

Yhtiön hallitus on ehdottanut, että yhtiökokous jakaa osinkoa tilikaudelta 2022 1,50 euroa osakkeelta, mikä vastaa 49 prosenttia vertailukelpoisesta voitosta osaketta kohti. Se on myös 20 senttiä enemmän kuin viime vuonna.

Myös alkaneelta vuodelta odotetaan vahvaa tulosta. Yhtiön toimitusmääriä kasvattaa tuotannon käynnistäminen Uruguayssa Pasos de los Toros -sellutehtaalla, toisaalta lakotkaan eivät vaikuta toimituksiin kuten viime vuonna. Kuluvan vuoden näkymissä on kuitenkin merkittäviä epävarmuuksia, jotka liittyvät esimerkiksi globaaliin talouteen, Venäjän hyökkäyssotaan, pandemian vaikutuksiin ja energian hintaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa