UPM:n positiivinen tulosputki jatkuu

Yhtiöltä odotetaan investointiuutisia. Saksaan suunnitellaan todellista biojalostamoa.

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen hehkuttaa kolmannen vuosineljänneksen tulosta erinomaiseksi. Hän kiitti, että myyntimiehet ovat onnistuneet erinomaisesti ja kustannukset ovat pysyneet hallinnassa.

Liikevaihto kasvoi 48 miljoonaa euroa 2 493 miljoonaan. Liikevoitto kasvoi  37 miljoonaa 351 miljoonaan euroon.

UPM on voinut esitellä edellisvuodesta parantuneita tulosnumeroita kahdeksantoista vuosineljännestä eli neljä ja puoli vuotta peräkkäin.

Sellupuoli teki erittäin hyvän tuloksen. Tulosyksikkö pitää sisällään myös sahauksen eikä UPM kerro sahauksen kannattavuudesta mitään edes kysyttäessä. Erikoista onkin, että huomattavasti pienempi vaneritoiminto on oma tulosyksikkönsä.

Myös paperitoiminnot olivat plussalla, mutta Euroopan ja Pohjois-Amerikan paperitoimintojen kannattavuus ei kuitenkaan ole erityisen hyvä, joten suurin kustannuspaine on sillä suunnalla.

Saksaan suunnitellaan todellista biojalostamoa

Yhtiön rahoitustilanne on hyvä ja sillä tiedetään olevat rahkeita isoihinkin investointeihin. Suurin menossa oleva investointi on 50 miljoonan euron satsaus vaneritehtaaseen Venäjällä. Neuvottelut toisen sellutehtaan rakentamisedellytyksistä Uruguayhun jatkuvat maan hallituksen kanssa.

Pesonen on erityisen innostunut arviointivaiheessa olevasta biojalostamosta Saksaan. Tehdas olisi todellista kemianteollisuutta ilman selluntuotantoa. Tehdasta kutsutaan lainausmerkeissä sokeritehtaaksi, koska puu erotettaisiin sokereiksi ja ligniiniksi, ja sokereista jalostettaisiin erilaisia biokemikaaleja.

Puukauppa Puukauppa